Ir al contenido principal

MI HIJA MARTA

'El violoncel va ser un amor a primera vista'

La celista reusenca Marta Mulero reinvindica la pedagogia perquè els joves disfrutin de la música
Marià Arbonès 03 de juliol de 2008

La celista reusenca Marta Mulero
Marta Mulero va néixer l’any 1986 a Barcelona però sempre ha estat vinculada a Reus. Des del nou anys està lligada a la música i en especial al violoncel. En tots aquests anys ha anat perfeccionant el seu coneixement sobre l’instrument de corda i ha estat guardonada en diversos premis. Considerant la seva juventut, el seu entusiasme per la música i la seva bona tècnica cal preveure que estem davant d’una celista amb un gran talent i porvenir.
Va ser teva la decisió de començar a estudiar música?
En bona part va ser meva. Em van dir que tenia aptituds i no vaig posar cap impediment que els meus pares m’incorporessin als nou anys a l’escola del Centre de Lectura amb la professora australiana Gabrielle Deakin, en una edat que no crec que sigui molt jove per començar a estudiar música perquè actualment hi han nens que comencen als 4 anys. Després he estat al Conservatori de Vilaseca, he fet altres cursos i ara estic estudiant al Conservatori Superior de Música d’Aragó i em queden dos anys per acabar el grau superior i llicenciar-me.
Algú de la família teva és músic?
De la família més propera no perquè alguns són esportistes i la meva mare, l’Angels Vinuesa és aficionada a la literatura i inclús ha escrit alguns llibres. M’hauria de referir a una cosina del meu pare, la cantant de flamenc Mayte Martín.
La gran Mayte Martin és cosina del teu pare!. No és poc. Escolta, observant el teu currículum hi veiem premis
No he rebut molt premis. Quan vaig acabar el grau mig vaig rebre el Premi d’honor de violoncel i la Menció d’honor en música de cambra al Conservatori de Vilaseca. Després he rebut un premi Beca privada de Caja Madrid i un tercer premi del concurs Teodoro Vallo de música de cambra a Saragossa.
Que li trobes al violocel?
De petita a l’escola del Centre de Lectura anàvem provant diferents instruments i el violoncel per a mi va ser un amor a primera vista. Em va engantxar més que el piano i altres. És pel so i la manera de tocar-lo per la postura que em sembla molt natural.
I també sensual.
Efectivament. De fet al segle XVII no estava permès que les dones toquessin el violoncel per la postura ‘impròpia’ de tenir les cames obertes.
Segur que tindràs violoncelistes referents?
No en falten. Per exemple Lluís Claret, Pau Casals pel que ha fet i significa, Rostropovitch, Jacqueline du Pre i Jordi Savall pel seu interès en la música antiga i barroca.
Estàs estudiant però també participes en grups i orquestres. Parla’ns també de la teva projecció.
Ara estic a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. També participo en diversos grups de música de cambra, però m’agradaria provar amb nous estils de música com el jazz i el flamenc. Soc jove i potser em plantegi en un futur marxar a algun lloc d’Europa, a Amsterdam per exemple, però ara la meva intenció és interpretar i ensenyar música per aquí. Quan pugui vull contribuir a la pedagogia musical, que és molt important i ha de permetre que els joves aprenguin disfrutant de la música.
displayComments(1380);

Comentarios

Entradas populares de este blog

LOS ALICATES DEL ESPACIO

LOS ALICATES DEL ESPACIO Esta noche volviendo de un lugar de copas, escuché la noticia que los astronautas de la estación Europea Internacional, se habían dejado en el espacio unos alicates, después de resolver no se que tema (en eso no puse atención)... Lo de los alicates flotando en el espacio, me llamó la atención, y enseguida mi imaginación que es mucha y variada se puso a darle vueltas a esa noticia. Resulta que nos hemos esforzado en reclutar la mas variada tecnología para crear una estación espacial estropea , que no dudo , porque si digo lo contrario es posible que científicos de todo el mundo se ponga en mi contra , que sea para beneficio de la humanidad . Los experimentos que se realicen allá arriba, fuera de nuestra estratosfera, estoy convencida que serán de utilidad para el universo. Sin embargo me pregunto ese afán del ser humano por descubrir galaxias , planetas , esteroides y descubrir los famosos agujeros negros , nos ha llevado a desc
LA ESPIRAL DEL SILENCIO Muchas veces  en la vida , quedamos mal con alguna persona , personas que han significado mucho en nuestra  vida y que de la noche a la mañana quedan  suspendidas de una vida . Y sabemos  que habiendo motivos , quedan en el  cajón de  sastre  conversaciones inconclusas , motivaciones , o simplemente una  explicación de los hechos  ocurridos .  Es , en ese momento cuando  queda instaurado el silencio , personas introvertidas que  se  tragan para  dentro sus sentimientos , sus emociones , y que son incapaces  de  sacarlo , y  sanearlo.  Esos pensamientos , sentimientos quedan enquistados en nuestro interior , y siempre pensamos mañana será un buen día para hablar , hoy no estoy preparado , las  circunstancias no son las mejores , y millones de  excusas que nos proponemos para  no dar  ese paso y enfrentarnos  a la verdad, porque nos hace  daño y no lo podemos  resistir.Nuestro ego no nos lo permite.  Es, en ese momentos  cuando  se  establece  "l
El Colegio de Pedralbes   Nunca pensé que existía fuera de mi barrio la “otra Barcelona”. Pasé más de 15 años pensando que las casas donde vivíamos eran lo habitual, lo corriente, pero pronto me di de bruces con la otra realidad, las casas de lujo, los chalets con piscina, los criados y mayordomos y los lugares de veraneo.   Desde mi humildad sabia que cada año, cuando a mi padre le daban las vacaciones en la Fabrica donde trabajaba, la SEAT, irremediablemente cogíamos el tren “sevillano” y pasábamos esa temporada en el pueblo. No tenia ni idea de ese otro veraneo en la casa de la playa. Aunque esto es una nimiedad para lo que supuso para mi estudiar en el Colegio de Pedralbes.   El Colegio de las madres Asuncionistas en Pedralbes, la misma congregación q